Förstahandskontrakt i Stockholm

torsdag 14 oktober 2010

Att få ett förstahandskontrakt i Stockholm är ingen lätt sak. Här är några tips som i alla fall kan hjälpa dig på vägen. 


De flesta känner till Stockholms bostadsförmedling. Denna kö rekommenderar jag alla som är intresserade av att bo i Stockholm att gå med i och det kostar bara 225kr om året.
Men för att få ett förstahandskontrakt innanför tullarna krävs det generellt att du stått i kö i 10 år eller mer. Däremot kan du med lite tur ganska snabbt få en lägenhet i en närliggande förort.

För att kunna utöka sina chanser till en lägenhet har jag sammanställt en lista med hemsidor till privatvärdar som har egna bostadsköer i stockholmsområdet eller där först till kvarn principen gäller. 


TDs lista över privatvärdar som erbjuder förstahandskontrakt i Stockholm.

Förstahandskontrakt - först till kvarn:
Wallenstam
Stena Fastigheter
Wåhlin Fastigheter
Botkyrkabyggen - Endast hyresrätter i Botkyrka

Förstahandskontrakt via egen bostadskö:
Einar Mattsson
Byggvesta
John Mattson - Endast hyresrätter på Lidingö.
Förvaltaren - Hyresrätter i Stockholms ytterstad. Egen kö & först till kvarn.
Signalisten - Förstahandskontrakt i Solna.
Värmdö bostäder - Hyresrätter i Värmdö

Erbjuder förstahand endast vid nyproduktion:


Förtur på förstahandskontrakt:
Akeliuskoncernen har en fiffig lösning där den som öppnar ett sparkonto hos dem får förtur på deras lägenheter. I skrivande stund erbjuder dem 5% ränta på insatt kapital. Dock innefattar inte den statliga insättningsgarantin konton hos dem, så jag kan inte med samvetet i behåll rekommendera någon att sätta in några större summor trots den höga räntan.
Men att parkera en femhundring på ett konto kan visa sig vara en bra investering då deras fastighetsbolag har gott om lägenheter både i Stockholms innerstad och även utomlands.
Mer information om deras lägenheter finns här.


Boken Bostadsguiden
Boken Bostadsguiden innehåller ett register över både stora och små privatvärdar i Stockholm som saknar egna köer eller hemsidor. Här finns telefonnummer och adresser till dessa värdar samt förslag på vad man ska skriva i en intresseanmälan som man skickar dem med post. Kräver en del arbete men kan så klart löna sig.
Du hittar boken här.

SMS meddelanden
Det finns otaliga sajter där man kan köpa sig en SMS prenumeration på först till kvarn lägenheter. Det betyder att för en viss summa varje månad får du ett SMS varje gång en ny lägenhet med först till kvarn principen dyker upp någonstanns i Stockholm. Jag vet inte hur väl den här tjänsten fungerar men det kan vara värt att prova.

Lycka till i letandet!

1 kommentarer:

Lägenhet Stockholm 22 januari 2011 kl. 12:17  

Bra inlägg på hur man hittar bostad i Stockholm!

Finns dock fler hyresvärdar med egna köer / först till kvarn.

Här http://www.bostadenstockholm.se/hyresvard.html finns ett 30-tal hyresvärdar med egna köer.

Skicka en kommentar

Kontakt

Har du några frågor eller tips du vill dela med dig av? Vill du göra ett länkbyte med TD.se eller om du vill kontakta mig utan att kommentera något av mina inlägg nås jag på tipsdatabasen@gmail.se

Om tipsdatabasen

Tipsdatabasen skapades för att nå ut med enkla tips som är lätta att implementera inom alla möjliga områden.